Isyyspakkaus 2016

2014-vuoden malliin sain taas isyyspakkauksen, tämän vuoden isyyspakkauksen sisältö on seuraavanlainen:

 • Vaihtoehtoinen opas uusille isille Katariinan kokoama leikekirja, missä oli ohjeita ensimmäiselle vuodelle, jota voin sitten jatkaa itse täyttämään ensimmäisen vuoden jälkeen. Kirjan mukana tuli myös paketti lyijykyniä.
 • Keijo Leppäsen kirjoittama kirja MIEHUUSKOE Tämä oli varmasti vinkki siitä, että mun pitäis 22-vuotiaana opetella lukemaan. Ylä-asteen jälkeen olen vapaaehtoisesti lukenut vain kaksi kirjaa.
 • Vaippa + ohjeet vaipanvaihtoon Vaipanvaihto tulee olemaan mulle erittäin helppo tehtävä… NOT. Pelkästään roskien vienti saa aikaan reippaat yökkäykset, ehkä meidän vauva on hajuton, ainakin niin toivon.
 • Karkkipussi pahan päivän varalle Se on jo syöty, toivottavasti ei tule pahaa päivää.
 • Kaksi isompaa T-paitaa Paidat olivat kokoa teltta, jotta vauva ja minä varmasti mahdutaan yhtäaikaa paidan alle. Paidat olivat varustettu teksteillä ” Onko pakko jos ei tahdo ” ja ” Voi sitä onnellista joka minut saa”.
 • Matkakokoon taiteltu hoitoalusta Tämäkin varmasti vinkki siitä, että se mahtuu salibandy-kassiin mukaan treeneihin.
 • Norsu-body Olen monta kertaa kuulut sanat ” enempää ei tarvita vauvalle vaatteita.” -no tämän varjolla oli taas yksi hyvä syy ostaa uusia vaatteita.
 • Tuttinauha mallia pupu Tämä menee samaan kategoriaan äskeisen kanssa.
 • Ruoka/kuolalappu Olisi voinut olla kokoa isompi, että voisin käyttää sitä töissä. Lappu oli varustettu tekstillä I Love Daddy
 • Näin puet bodyn lapsen päälle-Body Bodyssa siis ohjeet mihin mikäkin ruuminosa työnnetään. Loistavaa nyt osaan pukea bodyn, eli aina, kun Katariina jättää minut pojan kanssa kahdestaan niin pojalla on luultavasti tämä body päällä.
 • Seepra-makuupussi Koitin nukkua tässä yhden yön, mutta tämäkin olisi saanut olla hieman isompi.

Mitä muuta olen touhunnut muutaman kuukauden aikana?

Olen päässyt kiinni taas hyvään työrytmiin, henkisesti olo siis paljon parempi. Töissä tulee jopa ohjailtua vauvauinteja, mitä en olisi ikinä uskonut pystyväni ohjaamaan ennen kun sylissä on oma elävä käärö.

Töiden lisäksi tulee paljon ravattua Tampereella salibandytreeneissä, kausi alkaa olemaan lopuillaan ja jäljellä on yksi peli, joka on kauden tärkein, eli nousukarsinta miesten 5.divisioonaan. Tämä kausi oli ensimmäinen meidän porukalle divarissa.

Muutama viikko takaperin Tyhjä syli-kirjan kirjoittaja kävi meillä vierailemassa. Tyhjälle sylille on tulossa siis jatkoa, tämä jatko-osa kertoo viiden isän näkökulman kohtukuolema-perheissä. Takana taas yksi etappi, missä pääsi purkamaan tuntoja, minusta oli erittäin helppo puhua Kaisulle, vaikkakin ihan kaikkea ei todellakaan muista sieltä alkutaipaleelta.

Raskaus on nyt lopuillaan ja mitä pidemmälle tämä menee niin sitä enemmän pelottaa, jos käykin samalla tavalla. Monesti puhutaan, että salama ei iske kahdesti samaan paikkaan, mutta eihän sitä ikinä tiedä. Raskausviikkoja on nyt kasassa 35+5, kuitenkin fiilis on odottava ja turvallinen, koska meillä on tarkka seuranta. Eiköhän se sieltä pian tule elävänä ja terveenä, mitään muuta en toivo.

Mukavaa pääsiäistä kaikille!

Terveisin, Ilkka, @faijannurkkavirallinen

Rv. 35

Tänään tuli käytyä synnytysvastaanotolla, mutta ei tälläkertaa paniikissa. Muutaman päivän ilkeät tuntemukset saivat soittamaan Tayssiin ja sieltä pyydettiinkin sitten käymään.

Käyrät olivat oikein erinomaiset ja muutama supistuskin piirtyi käyrälle. Lääkärin ultratessa vauva oli virkeä ja muutenkin hyvinvoiva. Painoarvioksi tuli 2240g, ei siis ole tulossa nelikiloista vauvaa, vaan aika siro.

Kerrankin tehtiin kunnon sisätutkimus ja kohdunkaula oli lyhentynyt kahteen senttiin melkein viidestä ja kohdunsuukin sormelle auki. Ne ikävät tuntemukset ja supistukset ovat siis vähän kypsyttäneet tilannetta.

Seuraava aika kontrolliin saatiin 1.4., ellei vauva ole itse siihen mennessä jo saapunut maailmaan.

Tänään kuitenkin ”vietetään” Jooan nimipäiviä ja nautitaan ihanasta ilmasta! Vielä ihanampaa olisi jos pääsisi edes lenkillä käymään, mutta vauva on tehnyt harvinaisen selväksi, että tämä mamma pysyy paikallaan ja neuloo sohvalla.

IMG_20160320_080025