Uusi shokki

Menen kiireellisellä lähetteellä gynekologianpolille tarkastukseen, että kohtu on kunnossa ja kaikki raskausmateriaali poistunut oikealla tavalla. Lääkärin taitaa käydä vähän jopa sääliksi näin nuorta tyttöstä, joka on niin monta menetystä jo joutunut kokemaan. Siinä sitten jutellaan historiastani ja viikonlopun tapahtumista.

Kun vihdoin päästään tekemään tutkimusta, niin lääkäri ihmettelee miten voi kohtu edelleen olla niin korkealla. Itse ajattelen heti, että puolet raskausmateriaalista on vielä sisällä ja joudun kaavintaan, joka taas voi pitkittää uuden raskauden alkua. Mutta hänen aloittaessaan ultraamisen molempien katseet jähmettyvät ruudulle.

” No katsos nyt, mikä siellä on ” – Vauva? Onko se hengissä? Onko sillä joku hätä? Mistä se veri tuli?

Siellä se meidän Vaapukkavauva olla möllötti hyvin tyytyväisenä ja virkeänä. Mitään hätää ei vauvalla ollut, eikä hän sieltä ole poiskaan tulossa.

Voinko nyt kehoittaa lääkäreitä ultraamaan aina kun epäillään keskenmenoa? Ennen kuin vanhemmille kerrotaan, että lapsi on kuollut? Lääkärit sanoivat meille tämän olevan 99% varmuudella keskenmeno, ultraamatta. Jos näin olisi tehty, meiltä olisi säästynyt niin monet kyyneleet viikonlopun aikana. (eikä isäni olisi tarvinnut pakata uusia vaunujani taas pois).

Meille siis tuleekin huhtivauva!

– Katariina