Hei vierailija! Jos haluat osallistua keskusteluun, kirjaudu sähköiselle äitiyskortillesi ja klikkaa Keskustelu-linkkiä!
Rekisteröidy

Kivut ja liikunta?

Kivut ja liikunta?

ViestiKirjoittaja Terveydenhoitaja Nina » 12.04.2018 19:22

Tämän vastauksen on kirjoittanut terveydenhoitaja tai lääkäri. Terveydenhuollon ammattilaisten vastaukset näytetään vain iPana Äitiys-palveluun rekisteröityneille käyttäjille.

Rekisteröidy iPana Äitiys-palveluun ja ota sähköinen äitiyskortti käyttöösi ilmaiseksi osoitteessa www.ipana.fi!
Avatar
Terveydenhoitaja Nina
 
Viestit: 499
Liittynyt: 22.05.2014 14:55

Re: Kivut ja liikunta?

ViestiKirjoittaja Pikkukolmonen » 14.04.2018 08:43

Hei!itselläni kolmas lapsi tulossa ja liitoskivut olivat pahana rv 24-29 niin, että jos kivusta huolimatta kävelin edes hitaasti, jouduin pääosin lepäilemään loppupäivän. Rv 30 vauva kääntyi alaspäin ja on siitä asti ollut raivotarjonnassa, (nyt rv 31+5) ja heti jos rakossa on hiukankin virtsaa ja kävelen, tulee massiivinrn supistus joka ei laukea pysähtymällä vaan käymällä vessassa. Jos taktikoin niin, että en juo esim.ennen kauppareissua, vauva painaa istuinluita myöten niin, että kun palaamme kaupasta ja nousen autosta,minun on luissa tuntuvan paineen takia lähes mahdoton liikkua.Eli mitä enemmän kävelen, sitä pahemmaksi menee ja kumuloituu. Tämä harmittaa valtavasti, koska normaalisti olen liikunnallinen ihminen ja nyt vielä rd eli liikkumisesta olisi hyötyä. Mutta tämä ei ole tahdon asia.
Pikkukolmonen
 
Viestit: 8
Liittynyt: 12.04.2018 11:44

Re: Kivut ja liikunta?

ViestiKirjoittaja Äitinorsu » 21.08.2018 14:17

Samaa täälläkin... Liikunta ollut todella vähäisenä, kun liitosvaivat vievät petikuntoon. Alkoivat jo ennen vatsan kasvua ja nyt loppuraskaudessa lähinnä pyöräilen lähikauppaan vaivalloisesti, kun uimahallikin pitää ovensa suljettuna. Uinti ollut lähes ainoa mitä voinut harrastaa aiemmissakaan raskauksissa. Kivut vaikuttavat niin kovasti mielialaan, että katsonut paremmaksi vähentää sitä. Samalla harmittaa kun ei kunto siitä tykkää hyvää. :( 2vuotiaan kuopuksen tahti kävellä hyvä, eikä provosoi kipuja. Minulla sikiö laskeutunut aina matalalle lantioon, voinee olla yksi syy näihin kipuihin. Nukkkuminen hankalaa, kun pitemmän päälle mikään asento ei hyvä tyynyistä huolimati, ja viimeset viikot mennyt usein osittain yöt valvoen. Nyt kun liikuntaa ollut vähempi, olen voinut nukkua ilman että täytyy nousta ylös valvomaan. Ikävä asia näissä liitosvaivoissa on, etteivät ne lopu synnytykseen. Itselläni helpottanut usein vasta kun vauva jo puolen vuoden.
Äitinorsu
 
Viestit: 3
Liittynyt: 21.08.2018 12:59

Re: Kivut ja liikunta?

ViestiKirjoittaja muumimamma x8 » 31.08.2020 08:33

hei,ikävä lukea että teillä toisilla ei liitoskivut ole helpottuneet jos olette kävelleet , oletteko kokeilleet hieroa kipuilevaa kohtaa suihkulla? itsellä se auttaa aika hyvin ja jos pääsee ja uskaltaa mennä uimahalliin esim siihe aikaa kun siellä ei olisi paljon muuta porukkaa. monilla paikkakunnilla ne on taas auki . niinkuin melkein kaikki muukin mailmassa taas.. mutta liikunnan ei tarvitse olla raskasta raskauden aikana ja liitoskipuja voi olla tosiaa kauan kun kohtu muuttaa muotoaan koko ajan ja synnytyksen jälkeen alkaa palautua ja se voi viedä pahimmillaan jopa vuodenkin mutta silloin etenkin on hyvin tärkeää jumpata lantionpohja lihaksia ja vatsaa jotta se palautuisi paremmin eikä jäisi roikkumaan mikä etenkin ylipainoisella odottajalla tapahtuu herkästi. lihaksia voi kotona jumpata esimerkiksi menemällä kyykkyyn ja ylös harjoitteella muutama kerta, jos on jumppapallo sen päällä istumalla ja keinumalla, tai venyttämällä selkää ja vatsaa mitä oma kipukynnys antaa myöten palloa vasten ,pallon päällä voi ikään kuin maata hetken ja se voi auttaa,itsellä ainakin :) pallo on varsin monipuolinen apuväline jota kannattaa kokeilla ja pienillä palloilla voi hieroa kipukohtia tai ihan kädellä mutta pallohieronta on tehokkaampaa. ja tuo vesi on vain elementtinä yleensä se toimivin. synnytyksessä viimeksi kun sain käyttää ammetta en tarvinnut muuta kuin yhden panadolin ja selvisin koko synnytyksen läpi. ja kuitenkin olen aika herkkä kipuilemaan mutta vesi on ihan mahtava apu. voimia ja tsemppiä kaikille odotukseen.
muumimamma x8
 
Viestit: 3
Liittynyt: 31.08.2020 08:03


Paluu Hyvinvointi