Hei vierailija! Jos haluat osallistua keskusteluun, kirjaudu sähköiselle äitiyskortillesi ja klikkaa Keskustelu-linkkiä!
Rekisteröidy

Koronan vaikutus raskauteen ja vastasyntyneeseen

Koronan vaikutus raskauteen ja vastasyntyneeseen

ViestiKirjoittaja EKev » 19.01.2022 10:13

THL nimesi raskaana olevat riskiryhmään. Tiedotteessaan he totesivat, että korona voi muun muassa lisätä raskausmyrykytyksen ja verisuonitukoksen riskiä sekä riskiä siihen, että vastasyntynyt joutuu sairaala- tai tehohoitoon. Tiedotteesta ei käy ilmi, miten rokotukset vähentävät riskiä.
THL:n johtava ylilääkäriä siteerattiin Helsingin Sanomissa: "Kuukauden sisään äidin koronainfektiosta syntyneillä lapsilla on kohonnut kuolleisuus ensimmäisen viikon aikana verrattuna rokotettujen äitien lasten kuolleisuuteen." Sitaatista ei käy ilmi, oliko riski siis suurempi rokottamattomien, koronainfektion sairastaneiden äitien lapsilla? Vai koskiko riski sekä rokotettujen että rokottamattomien äitien lapsia? En löytänyt vastausta tähän myöskään THL:n sivuilta.
Olen ottanut jo 3. rokotteen, mutta kaipaisin lisätietoa siitä, miten rokote vaikuttaa esitettyjen riskien suuruuteen?
EKev
 
Viestit: 1
Liittynyt: 17.01.2022 20:54

Re: Koronan vaikutus raskauteen ja vastasyntyneeseen

ViestiKirjoittaja Terveydenhoitaja Nina » 22.01.2022 15:56

Tämän vastauksen on kirjoittanut terveydenhoitaja tai lääkäri. Terveydenhuollon ammattilaisten vastaukset näytetään vain iPana Äitiys-palveluun rekisteröityneille käyttäjille.

Rekisteröidy iPana Äitiys-palveluun ja ota sähköinen äitiyskortti käyttöösi ilmaiseksi osoitteessa www.ipana.fi!
Avatar
Terveydenhoitaja Nina
 
Viestit: 614
Liittynyt: 22.05.2014 14:55


Paluu Raskausaika