Hei vierailija! Jos haluat osallistua keskusteluun, kirjaudu sähköiselle äitiyskortillesi ja klikkaa Keskustelu-linkkiä!
Rekisteröidy

Imetystapasi?

Imetystapasi?

ViestiKirjoittaja Masunen » 02.11.2019 17:09

Näin toisella keskustelupalstalla vastaavan kyselyn niin ajattelin tehdä tänne samanlaisen :)

Eli...

1. Vauvasi ikä?
2 kk.

2. Täysimetys vai osittaisimetys?
Meillä täysimetys. Tyttö saa 1-2 päivänä viikossa yhden, maksimissaan kaksi syöttöä korviketta silloin kun on isänsä kanssa liikenteessä ja minä joko lepään tai siivoan kotona. Imee rinnalla ollessaan tissit niin tyhjiksi ettei jääkaappiin kerry maitoa juuri ollenkaan.

3. Missä imetät?
Pääasiassa kotona, mutta missä vain julkisellakin paikalla. Tämä kuitenkin poikkeuksetta vaatii jämäkän imetystyynyn avuksi, koska en jaksa kannatella vauvaa käsivarsillani. Raahaan siis tyynyä mukanani.

4. Missä asennoissa imetät?
Koitan pysyä seuraavassa syklissä:
- Vasen rinta, istun tuolilla tai sängyllä ja vauva on vaakatasossa rintojeni alla
- Oikea rinta, istun tuolilla tai sängyllä ja vauva on vaakatasossa rintojeni alla
- Vasen rinta, makaan sängyllä vauvan kanssa napa napaa vasten
- Oikea rinta, makaan sängyllä vauvan kanssa napa napaa vasten
Ja niin edelleen....

Silloin tällöin koitan saada väliin yhden kainalon-alta syötön, mutta se on ihan äärettömän vaivalloinen toteutettava yksin ilman mieheni apua - tyynyjä tarvitaan hiton paljon ja senkin jälkeen kun vauvan on tyynyjen päälle laskenut huomaa niiden olevan väärin. Vauva raivostuu kohentelusta ja syötöstä tulee yksi painajainen.

Takakenoa en edes halua yrittää uudestaan ennen kuin vauva osaa kannatella niskaansa kokonaan ja hallitsee kehoaan muutenkin paremmin. Ne harvat kerrat kun olen koittanut takakenoa vauva venkoilee tuskissaan puolelta toiselle ja häntä on mahdotonta saada rauhoittumaan ja tarttumaan rintaan. Itsestäni tuntuu että läkähdyn vauvan painon alle ja niskani katkeaa kun joudun olemaan leuka kiinni rinnassa ns. jääkiekkomailana ja seuraamaan katseellani mitä vauva tekee. Asennon hankaluus varmaan johtuu siitä kun en saanut sairaalassa harjoitella sitä ollenkaan kun tyttömme tarvitsi heti syntyessään lisähappea eikä saanut jäädä rinnalleni. Lastenosastolla (jossa tyttö vietti kolme ja puoli päivää) oli vain epämukavia tuoleja käytettävissä eikä yhtäkään sohvaa tai sänkyä.

5. Kuinka usein imetät päivisin?
Nykyään 7-8 kertaa näyttää tyydyttävän vaavin.

6. Kuinka usein imetät öisin?
Nyt kohta viikko on mennyt yhtä syöttöä lukuunottamatta kokonaan ilman yöimetystä. Neiti saattaa herätä puoliksi pissavaipan vaihdon ajaksi mutta nukahtaa niin sikeästi pian uudestaan että annan nukkua vain. Alkaa ähistä sen verran kovaäänisesti vaipan täyttymistä että herään itse joten pyrin käymään vaihtamassa sen ennen kun tuotokset alkavat liikaa vaivata tyttöä ja hän herää kunnolla ja alkaa huutamaan. Aiemmin tosiaan aina imetin noiden öisten vaipanvaihtojen (1-2 kpl) jälkeen mutta nyt se on jäämässä pois.

7. Keskimääräinen yhden imetyssession pituus?
10-15 minuuttia. Jos röyhtäytyksen jälkeen vielä hapuilee niin noin 30 minuuttia.

8. Tunnetko itsesi väsyneeksi?
Ensimmäiset viikot olin ihan kuolemanväsynyt sillä imetysasentoni oli jatkuvasti huono, kärsin todella pahasta ristiselkäkivusta sekä yöimetysten lisäksi vahtasin pinnasänkyä silloinkin kun vauva nukkui. Sitten oli pakko siirtää pinnasänky vauvan omaan huoneeseen ja alkaa luottamaan että hän ilmoittaa kyllä äänellään jos tarvitsee jotain. Muuten olisin varmaan romahtanut :shock:
Masunen
 
Viestit: 1
Liittynyt: 27.12.2018 13:56

Paluu Imetys