Hei vierailija! Jos haluat osallistua keskusteluun, kirjaudu sähköiselle äitiyskortillesi ja klikkaa Keskustelu-linkkiä!
Rekisteröidy

Raskausdiabetes paasto

Raskausdiabetes paasto

ViestiKirjoittaja Kamumimu » 30.03.2021 13:08

Mistään en ole löytänyt kirjallista ohjetta siitä, että kuinka pitkä tuo paaston täytyy olla, kun kotona mittailee sokereita. Joka paikassa lukee vain, että ennen aamupalaa eli kun herää. Itse olen jostakin kumman syystä mitannut 8-10h paaston, eli kun syön iltapalan noin 21-22, niin herään joskus 5-6 aikaan ottamaan 8h sokerin ja menen takaisin nukkumaan. Onko tässä mitään järkeä? Usein kun olen sitten herätessäni mitannut huvin vuoksi, on arvo alhaisempi kuin 8h kohdalla. Rv 36 nyt menossa, voiko vielä tuota mittaustapaa muuttaa? Kuulostaa omaankin korvaan nyt jotenkin oudolta, että herään kesken unien ottamaan sokerin ja menen takaisin nukkumaan, kun kuitenkin joka paikassa sanotaan että herätessä ennen aamupalaa. Minäkään en kuitenkaan heti saa unta sen syömisen jälkeen, vaikka yleensä sen iltapalan jälkeen menenkin sänkyyn, mutta katson vielä Netflixia pari tuntia ennen kuin uni tulee, ja sitten lyhyiden yöunien jälkeen nousen ottamaan sokerin. Siinä sitten kestää yleensä jopa tunti ennen kuin saan taas unta ja sitten heräänkin joskus 10-12 aikoihin. Olisiko järkevämpää nyt kuitenkin sitten alkaa mitata paastoarvoja sitten kun oikeasti herää eikä niin että nousen kesken unien?
Kamumimu
 
Viestit: 2
Liittynyt: 23.09.2020 15:12

Re: Raskausdiabetes paasto

ViestiKirjoittaja Terveydenhoitaja Nina » 04.04.2021 13:38

Tämän vastauksen on kirjoittanut terveydenhoitaja tai lääkäri. Terveydenhuollon ammattilaisten vastaukset näytetään vain iPana Äitiys-palveluun rekisteröityneille käyttäjille.

Rekisteröidy iPana Äitiys-palveluun ja ota sähköinen äitiyskortti käyttöösi ilmaiseksi osoitteessa www.ipana.fi!
Avatar
Terveydenhoitaja Nina
 
Viestit: 535
Liittynyt: 22.05.2014 14:55


Paluu Raskausaika