Sivu 1/1

Verta yhdynnän jälkeen

ViestiLähetetty: 13.09.2020 10:36
Kirjoittaja Jansku_12
Onkohan syytä huoleen. Olen viidennellä viikolla raskaana ja yhdynnän jälkeen siemennesteen mukana (sen valuessa paperiin) oli mukana verta. Olikohan tämä raskaus tässä?

Re: Verta yhdynnän jälkeen

ViestiLähetetty: 14.09.2020 21:28
Kirjoittaja Terveydenhoitaja Hanna
Hei. Mikäli verta oli vähäinen määrä, todennäköisesti se on peräisin limakalvoille tulleista pintanaarmuista. Voit seurailla tilannetta. Jos verta tulee kuten kuukautisten aikaan tai enemmän, voi kyseessä olla keskenmeno. Yhdyntöjä ei kuitenkaan ole syytä välttää.

Re: Verta yhdynnän jälkeen

ViestiLähetetty: 23.09.2020 19:12
Kirjoittaja Jansku_12
Hei,
jatkaisin jo aloittamaani. Keskenmeno siitä tuli lopulta. Kävin laboratoriokokeissa eilen ja ilmeisesti minulla on kilpirauhasen vajaatoiminta (viite 0,4-4, itselläni 6,88). Lääkärin (yksityinen, yleislääkäri) pitäisi soittaa huomenna, mutta neuvolasta (ennen tämän selviämistä) saimme tiedon, että uutta voisi yrittää heti ja tämä olisi toiveemme ja halumme. Nyt kuitenkin nuo arvot pohdituttavat; jos ja kun saisin lääkityksen heti huomenna (tai määrättäisiin huomenna), miten pian vaikutuksen pitäisi tehota ja entä jos tärppääkin tässä esimerkiksi viikon sisään? Onko se huono ja valmiiksi tuhoon tuomittu?

Re: Verta yhdynnän jälkeen

ViestiLähetetty: 24.09.2020 20:12
Kirjoittaja jan92
Hei!

Ihan aluksi olen pahoillani keskenmenostasi, minäkin olen kokenut sen.
Minulla on tuo kilpirauhasen vajaatoiminta (minulla tsh oli toteamisvaiheessa yli 10!). Se todettiin lapsettomuustutkimuksien yhteydessä. Tästä on jo useampi vuosi.
Thyroxin ei vaikuta hetkessä, ei muutamassa viikossakaan. Ja raskautta yrittäessä/raskaana ollessa nuo normaalit viiterajatkin ovat hieman erilaiset.

Aluksi arvoa kontrolloitiin 1kk välein, sitten 3kk välein. Minulla meni yli puoli vuotta, ennen kuin tuo tsh oli normaalitasolla. Ja silloin, kun on raskaana, tuota tsh-arvoa kannattaisi seurata varsinkin aluksi esim 1kk välein. Näin minulla ainakin toimittiin raskauden alussa ja thyroxin-annostusta nostettiin.