Sivu 1/1

Yöheräily oikeus sairaslomaan

ViestiLähetetty: 25.05.2024 04:34
Kirjoittaja Riitta80
Olen kaksi viikkoa ollut töissä niin että heräön yöllä kahdelta enkä nuku sen jälkeen. Töissä on väsynyt olo. Työterveys ei myönnä sairaslomaa. Mikä on mulle oikein?

Re: Yöheräily oikeus sairaslomaan

ViestiLähetetty: 27.05.2024 19:00
Kirjoittaja Terveydenhoitaja Hanna
Hei, kuulostaa ikävältä. Mikäli työkykysi alentuu/ et pysty hoitamaan niitä/ työstä riippuen voi aiheutua jopa vaaratilanteita, myönnetään raskaana olevalle useimmiten sairauslomaa määräajaksi. Jos koet ettet pysty töissä käymään, ota yhteys esim. omaan terveyskeskukseesi.

Re: Yöheräily oikeus sairaslomaan

ViestiLähetetty: 27.05.2024 23:21
Kirjoittaja Aaneli
Itse sanoin että on liitoskipuja ja sen takia nukun huonosti. Määrättiin nukahtamislääkettä ja sain 4 päivää sairaslomaa. Auttoi kun sai muutaman yön nukkua hyvin ajattelematta sitä, että aamulla on mentävä töihin. Huomasin itsellä, että siitä tuli paniikki ja samalla kierre. En varmasti enää nukhatanut 2 jälkeen, koska panikoin sitä miten jaksan työpäivän. Kävin itse sairaslomaa aina terveyskeskuksesta enkä työterveydestä. Siellä ne on ymmärtäväisiä eivätkä ota mitään riskiä asian suhteen. Minulle lääkäri sanoi, että pitää kuunnella omaa jaksamista vaikka raskaus ei ole sairaus. Aina voi pyytää lisää sairaslomaa jos pienempi määrä ei riitä.

Re: Yöheräily oikeus sairaslomaan

ViestiLähetetty: 28.05.2024 19:11
Kirjoittaja Tonttutoljanteri
Kannattaa olla neuvolaan yhteydessä. Tai jos olet jostain syystä äitiyspolin asiakas. Itse sain kolme viikkoa koska en saanut nukuttua kuin 2-4h/yössä.