Hei vierailija! Jos haluat osallistua keskusteluun, kirjaudu sähköiselle äitiyskortillesi ja klikkaa Keskustelu-linkkiä!
Rekisteröidy

Liitoskipuja vai supistuksia?

Liitoskipuja vai supistuksia?

ViestiKirjoittaja Mustikkakettu » 02.04.2024 19:44

Minulla on nyt RV 37, eikä koko raskausaikana ole ollut juurikaan liitoskipuja (ainoastaan muutamia kertoja ollut sukkapuikkokipuja kohdunkaulan tuntumassa), joten en ole täysin varma osaanko erottaa ne. Nyt on kuitenkin alkanut ilmaantumaan hyvin yhtäkkiä nopeita vihlovia kipuja alavatsalla, usein silloin kun vauva liikkuu (mutta aina en huomaa vauvan liikkuvan samalla). Nämä tapahtuvat levossa. Välillä kivut ovat pitkäkestoisia eikä samaan aikaan pysty puhumaan/liikkumaan, sillä kipu on niin voimakasta. En ole pystynyt kokeilemaan onko vatsa kovettunut tällöin, sillä kipu on niin voimakasta. Kivut ovat vähän saman tyylisiä, kun kuukautisten aikaan alavatsalla tuntuu kramppimaisia kipuja, mutta välillä myös erityyppisiä kovia vihlasuja. Aina näiden välissä alavatsalla on pitkäkestoista menkkajomottelua, jonka olen ymmärtänyt olevan merkki supistelusta. Ovatko nämä supistuksia vai liitoskipuja?
Mustikkakettu
 
Viestit: 3
Liittynyt: 21.08.2023 16:15

Re: Liitoskipuja vai supistuksia?

ViestiKirjoittaja Terveydenhoitaja Nina » 04.04.2024 18:04

Tämän vastauksen on kirjoittanut terveydenhoitaja tai lääkäri. Terveydenhuollon ammattilaisten vastaukset näytetään vain iPana Äitiys-palveluun rekisteröityneille käyttäjille.

Rekisteröidy iPana Äitiys-palveluun ja ota sähköinen äitiyskortti käyttöösi ilmaiseksi osoitteessa www.ipana.fi!
Avatar
Terveydenhoitaja Nina
 
Viestit: 768
Liittynyt: 22.05.2014 14:55


Paluu Raskausaika