Hei vierailija! Jos haluat osallistua keskusteluun, kirjaudu sähköiselle äitiyskortillesi ja klikkaa Keskustelu-linkkiä!
Rekisteröidy

Raskausaikana ensimaito

Raskausaikana ensimaito

ViestiKirjoittaja Jeemina » 20.01.2024 22:52

Rv 18+0 huomasin rinnoistani vuotavan spontaanisti ensimaitoa. Ensimmäisellä viikolla kyse oli muutamista yksittäisistä tipoista, pieniä läikkiä yön jälkeen t-paidassa.
Nyt menossa rv 20+6 ja erittyvän maidon määrä on lisääntynyt tasaisesti ja on mielestäni tällä hetkellä raskausviikkoihin nähden hyvinkin runsas. Maitoa erittyy pääosin, jos rintoihin kohdistuu painetta, esimerkiksi kylkimakuulla "alemmaksi" jäänyt rinta tihkuttelee useita pisaroita kerrallaan. Lämpimässä suihkussa maitoa vuotaa, vaikka rintoihin ei koskisikaan. Yksittäisiä pisaroita maitoa saattaa vuotaa rinnoista ilman minkäänlaista provosointiakaan.
Lypsänyt en ole tarkoituksella.

Olen ymmärtänyt, että aikainen maidonnousu voisi olla riskitekijä ennenaikaiselle synnytykselle. Miten huolissaan pitäisi olla? Mainitsenko asiasta seuraavalla neuvolakäynnillä kuukauden päästä, vai soittelenko nyt jo aikaisemmin? Onko muita, joilla maidoneritys olisi näinkin "aikaisessa" vaiheessa useita pisaroita kerrallaan?
Jeemina
 
Viestit: 1
Liittynyt: 20.01.2024 22:27

Re: Raskausaikana ensimaito

ViestiKirjoittaja Terveydenhoitaja Hanna » 23.01.2024 22:04

Tämän vastauksen on kirjoittanut terveydenhoitaja tai lääkäri. Terveydenhuollon ammattilaisten vastaukset näytetään vain iPana Äitiys-palveluun rekisteröityneille käyttäjille.

Rekisteröidy iPana Äitiys-palveluun ja ota sähköinen äitiyskortti käyttöösi ilmaiseksi osoitteessa www.ipana.fi!
Avatar
Terveydenhoitaja Hanna
 
Viestit: 485
Liittynyt: 27.05.2014 14:51


Paluu Raskausaika