Hei vierailija! Jos haluat osallistua keskusteluun, kirjaudu sähköiselle äitiyskortillesi ja klikkaa Keskustelu-linkkiä!
Rekisteröidy

Vinkkejä SI-nivelen kipuihin?

Vinkkejä SI-nivelen kipuihin?

ViestiKirjoittaja Enali » 18.04.2023 14:34

Löytyisikö täältä vinkkivitosia koviin SI-kipuihin? Levossa lähes täysin kivuton, mutta kävellessä todella voimakas kipu toispuoleisesti alaselässä/lonkassa. SI-vyö käytössä. Yrittänyt kävellä kivusta huolimatta, mutta se vain pahentaa kipua. Lihasten vahvistaminen tuo tod.näk helpotusta pidemmällä aikajänteellä, mutta vinkkejä akuuttitilanteeseen kaipaisin
Enali
 
Viestit: 2
Liittynyt: 16.06.2021 16:40

Re: Vinkkejä SI-nivelen kipuihin?

ViestiKirjoittaja Terveydenhoitaja Nina » 22.04.2023 14:21

Tämän vastauksen on kirjoittanut terveydenhoitaja tai lääkäri. Terveydenhuollon ammattilaisten vastaukset näytetään vain iPana Äitiys-palveluun rekisteröityneille käyttäjille.

Rekisteröidy iPana Äitiys-palveluun ja ota sähköinen äitiyskortti käyttöösi ilmaiseksi osoitteessa www.ipana.fi!
Avatar
Terveydenhoitaja Nina
 
Viestit: 767
Liittynyt: 22.05.2014 14:55

Re: Vinkkejä SI-nivelen kipuihin?

ViestiKirjoittaja Outim » 23.04.2023 18:21

Hei! Olen kärsinyt itsekin SI-nivelen kivuista koko raskauden ajan, tosin päin vastoin kuin sinulla: Minulla levossa oleminen on tuskaa ja sohvalta/sängyltä nouseminen tekee kipeää, liikkeessä kipua ei ole. Itselläni auttoi tiettyjen liikkeiden tekeminen (youtubesta löytyy vinkkejä), joissa nivelen sai "poksautettua" niin, että kipu helpotti. Lisäksi hieronta auttoi vapauttamaan niveltä ympäröiviä lihaksia, jotka olivat menneet ylijännittyneiksi. Fysioterapeutilla kävin myös, mutta siitä oli vähäinen hyöty, kun olin itse löytänyt parhaat helpotuskeinot. Tukivyö todennäköisesti helpotti myös tilannetta. Lihaskuntoliikkeitä kannattaa tehdä lempeästi ja kivun sallimissa rajoissa, itselläni pakarapotku ja lonkan loitonnus olivat parhaat liikkeet. Toivottavasti kipu helpottaa, aivan turha tuska raskauden ohessa!

Tässä videot, jotka hyödyttivät minua: https://youtu.be/rC6GP5ZELuA
https://youtu.be/G8HOHeGN-DI
https://youtu.be/-e4EXjcN7yE (tämä helpotti ensimmäisessä raskaudessa)
Outim
 
Viestit: 1
Liittynyt: 11.05.2020 17:27


Paluu Raskausaika