Hei vierailija! Jos haluat osallistua keskusteluun, kirjaudu sähköiselle äitiyskortillesi ja klikkaa Keskustelu-linkkiä!
Rekisteröidy

Vauva poikittain viimeisellä kolmanneksella

Vauva poikittain viimeisellä kolmanneksella

ViestiKirjoittaja ummikko » 05.04.2023 17:45

Hei! Vauvani on kahdella edellisellä neuvolakäynnillä ollut hoitajan tunnustelun mukaan poikittain. Viimeksi (vko 26) sf-mittakin oli reilusti alle käyrän, ja hoitajan mukaan syynä oli juuri tuo vauvan asento jonka vuoksi kohtu on tavallista matalampi. Nyt viikolla 28 vauva on sen verran iso, että tunnen aivan selväsit kohdun ylä- ja alareunan olevan edelleen tyhjiä ja pehmeitä, ja kovemmat kohdat tuntuvat vatsan sivuilla. Vaikka hoitaja viimeksi sanoi, ettei hätää ole, pieni paniikki alkaa nyt nousta kun mennään jo viimeistä kolmannesta eikä vauvalla ole ilmeisesti mitään aikeita kääntyä. Missä vaiheessa tästä olisi syytä huolestua, ja onko mitään mitä voisin kotona tehdä suostutellakseni vauvaa kääntymään aiheuttamatta sille vaaraa? Voinko vaikuttaa asiaan esimerkiksi istuma- tai nukkuma-asennolla tai tukivyöllä?
ummikko
 
Viestit: 1
Liittynyt: 14.02.2023 11:48

Re: Vauva poikittain viimeisellä kolmanneksella

ViestiKirjoittaja Terveydenhoitaja Nina » 07.04.2023 15:11

Tämän vastauksen on kirjoittanut terveydenhoitaja tai lääkäri. Terveydenhuollon ammattilaisten vastaukset näytetään vain iPana Äitiys-palveluun rekisteröityneille käyttäjille.

Rekisteröidy iPana Äitiys-palveluun ja ota sähköinen äitiyskortti käyttöösi ilmaiseksi osoitteessa www.ipana.fi!
Avatar
Terveydenhoitaja Nina
 
Viestit: 767
Liittynyt: 22.05.2014 14:55


Paluu Raskausaika