Sivu 1/1

Vauvan päiväunet

ViestiLähetetty: 25.06.2020 20:16
Kirjoittaja Striikeri
Alan olemaan nyt vähän huolissani reilu 1 kk vauvan päiväunista. Aamulla herättyään syö ja menee sen jälkeen vielä nukkumaan, saattaa nukkua parhaassa tapauksessa 2h. Mutta vain parhaassa tapauksessa. Sen jälkeen herää, syö, seurustelee. Mutta sitten päiväunia ei meinaa saada nukuttua millään. Tämä päivä esimerkkinä: Yöllä nukkui ensin 5h, söi, nukkui 2h, heräsi, söi, nukkui 2h. Heräsi, söi ja seurusteli ja meni vielä yllättävän pitkille aamupäikkäreille n klo 10, tällä kertaa jopa 2h. Sen jälkeen oli hereillä 5 tuntia, otti vain pienet 15 min torkut ja nekin sylissä. Toiset torkut, n. 1h, sylissä. Heti jos vauvan laskee sänkyyn niin hän havahtuu pian vaikka olisi umpiunessa, ei auta unipesät, tms. Illat on yhtä huutoa ja imetys ei meinaa onnistua kun vauva vaan huutaa ja raivoaa tissillä. Lopulta alkaa silmät lupsumaan imiessä ja sitten nukahtaa yöunille n klo 20-21, joskus myöhemmin.
On ihan kamala olo kun toinen on aivan puhki mutta ei suostu nukkumaan kun kukkuu vaan hereillä ja itkee sen takia. Kun tämän ikäisen pitäisi nukkua tosi paljon. Mitä teen?

Re: Vauvan päiväunet

ViestiLähetetty: 25.06.2020 21:35
Kirjoittaja Striikeri
Niin ja mä en pysty sylissä kantamaan koko aikaa kun selkä alkaa olemaan ihan tohjona. Muistan kun noi illan imetysmaratonit oli kivan rentoja, vauva imi ja torkkui mutta nyt tää yliväsymys tekee niistä yhtä taistelua ja pelkään että se alkaa vaikuttaa yöuniinkin mitkä tähän mennessä ovat sujuneet hyvin... :(

Re: Vauvan päiväunet

ViestiLähetetty: 26.06.2020 17:26
Kirjoittaja Terveydenhoitaja Nina
Moikka!
Uskon, että on varmasti raskas ja stressaava tilanne. Voi olla että tämänhetkinen helle tekee osakseen sen että vauvojen on vaikeampi nukkua. Ehdottaisin, että olisit yhteydessä omaan neuvolaan; voisitte käydä perusteellisesti läpi vauvan nukahtamistottumuksia ja sitä, kuinka niitä voisi mahdollisesti muokata (=samojen asioiden toistuminen nukahtamisessa). Tuli mieleeni, voisiko vauvaa aina nukuttaa samaan paikkaan, kellonajasta riippumatta. Niin että hän nukahtaa aina esim omaan sänkyyn, se voisi helpottaa unia, kun hän on siihen tottunut.
Muistathan myös aina välillä oman ajan ja hyödyntää vauva-arjessa mahdollisia tukiverkkoja oman jaksamisen tueksi.
Tsemppiä, toivotaan että unet paranevat!

Re: Vauvan päiväunet

ViestiLähetetty: 27.06.2020 16:18
Kirjoittaja Striikeri
Viime yönä vauva nukkui 6h(!) putkeen, sitten söi, nukkui 2h, söi, nukkui 1,5h ja heräsi. Ja päikkäreitä nukkunut tänään ensin 1h, sitten myöhemmin 40min. Koitan aina saada nukkumaan omassa sängyssä. Tänään laitoin vauvan unisena sänkyyn, taputtelin mahaa ja hän nukahtikin pian sänkyyn itse. Havahtui pian mutta jatkoin mahan taputtelua ja hän nukahti uudestaan. Välillä tämä vaan ei onnistu. Ehkä juttelen seuraavalla neuvolakäynnillä, tai jos tilanne pahenee niin aikaisemmin. Kuulin myös jostain että jotkut vauvat vaan eivät nuku niin paljon kuin toiset. Meidän vaavi on kyllä hereillä ollessaan pirteä ja iloinen.

Kiitos vastauksestasi, seuraillaan tilannetta.

Re: Vauvan päiväunet

ViestiLähetetty: 03.07.2020 15:14
Kirjoittaja Terveydenhoitaja Nina
Kiva että vauva on nukahtanut taputteluun, jospa se helpottaa jatkossakin kun hän tottuu siihen toistojen kautta. :)
Se on ihan totta, vauvojen unen tarve on yksilöllistä. Jos vauva on pääsääntöisesti tyytyväinen, pirteä hereillä ja syö+kasvaa hyvin, hän on saanut riittävästi unta.