Sivu 1/1

Yösyötöt

ViestiLähetetty: 16.11.2019 12:43
Kirjoittaja taavetti
Kyseessä on vasta pienenpieni, 1 viikon ikäinen vauva. Vauvalla on tapana päivisin syödä 1-4 h välein, usein nukkuen nämä välit joko minun vieressä tai äitiyspakkauksen laatikossa olohuoneessa. Välillä saattaa oll myös tunnin tai parin rauhallisia tuijotteluhetkiä. ”Ongelmana” onkin illat ja yöt. Iltaisin alkaa iltashow, jolloin tissiä syödään ensin puolisen tuntia, nukahdetaan tissille ja sänkyyn siirrettäessä jatkaa tissin etsimistä joka lopulta äityy huudoksi jos tissiä ei tarjoa. Tämän jälkeen syödään taas tissiä 10-15 min, nukahdetaan rinnalle ja sänkyyn siirrettäessä sama homma. Näin menee helposti parikin tuntia. Sama homma aamuyöstä, jolloin valvotaan 3-4 tuntia rinnalle nukahdellen. Voiko kyseessä olla oikeasti vauvan nälkä, vai onko kyseessä vaan läheisyyden/tissin tarve tai se ettei osaa nukkua omassa sängyssä?

Tämä on varmasti ihan normaalia, enkä näin pientä jätä huomioimatta vaikka omat unet menisikin. Mutta missä vaiheessa tuo alkaa oppimaan käytöksen ja rinnalla nukkumisen siten, ettei enää suostu nukkumaan sängyssä? Koska voi alkaa ”totuttamaan” sänkyyn? Tämä on vielä niin pieni etten osaa näin pientä edes nukuttaa, kun ei oikein reagoi vielä lauluihin tai silittelyihin tms, ainoa on ihokosketus ja tissi/pullo joka rauhoittaa.

Re: Yösyötöt

ViestiLähetetty: 28.11.2019 21:03
Kirjoittaja Terveydenhoitaja Nina
Moikka,
Kuten sanoit, hän on vielä kovin pieni ja harjoittelee niin syömistä kuin nukkumistakin. Kun vauva on rinnalla, hän "tilaa" maitoa syömisen lisäksi. Syömisen lisäksi rinnalla olo tuo hänelle läheisyyttä. Jos vauva on syönyt molemmat rinnat tyhjäksi, voisi toinen vanhempi kokeilla rauhoittaa häntä. Suosittelen neuvolassa käymään läpi vauvan vuorovaikutukseen ja viestintään liittyviä nälkäviestejä.
Anna aikaa itsellesi ja vauvalle, tsemppiä! :)