Hei vierailija! Jos haluat osallistua keskusteluun, kirjaudu sähköiselle äitiyskortillesi ja klikkaa Keskustelu-linkkiä!
Rekisteröidy

Yösyötöt

Yösyötöt

ViestiKirjoittaja taavetti » 16.11.2019 12:43

Kyseessä on vasta pienenpieni, 1 viikon ikäinen vauva. Vauvalla on tapana päivisin syödä 1-4 h välein, usein nukkuen nämä välit joko minun vieressä tai äitiyspakkauksen laatikossa olohuoneessa. Välillä saattaa oll myös tunnin tai parin rauhallisia tuijotteluhetkiä. ”Ongelmana” onkin illat ja yöt. Iltaisin alkaa iltashow, jolloin tissiä syödään ensin puolisen tuntia, nukahdetaan tissille ja sänkyyn siirrettäessä jatkaa tissin etsimistä joka lopulta äityy huudoksi jos tissiä ei tarjoa. Tämän jälkeen syödään taas tissiä 10-15 min, nukahdetaan rinnalle ja sänkyyn siirrettäessä sama homma. Näin menee helposti parikin tuntia. Sama homma aamuyöstä, jolloin valvotaan 3-4 tuntia rinnalle nukahdellen. Voiko kyseessä olla oikeasti vauvan nälkä, vai onko kyseessä vaan läheisyyden/tissin tarve tai se ettei osaa nukkua omassa sängyssä?

Tämä on varmasti ihan normaalia, enkä näin pientä jätä huomioimatta vaikka omat unet menisikin. Mutta missä vaiheessa tuo alkaa oppimaan käytöksen ja rinnalla nukkumisen siten, ettei enää suostu nukkumaan sängyssä? Koska voi alkaa ”totuttamaan” sänkyyn? Tämä on vielä niin pieni etten osaa näin pientä edes nukuttaa, kun ei oikein reagoi vielä lauluihin tai silittelyihin tms, ainoa on ihokosketus ja tissi/pullo joka rauhoittaa.
taavetti
 
Viestit: 33
Liittynyt: 07.06.2018 14:02

Re: Yösyötöt

ViestiKirjoittaja Terveydenhoitaja Nina » 28.11.2019 21:03

Tämän vastauksen on kirjoittanut terveydenhoitaja tai lääkäri. Terveydenhuollon ammattilaisten vastaukset näytetään vain iPana Äitiys-palveluun rekisteröityneille käyttäjille.

Rekisteröidy iPana Äitiys-palveluun ja ota sähköinen äitiyskortti käyttöösi ilmaiseksi osoitteessa www.ipana.fi!
Avatar
Terveydenhoitaja Nina
 
Viestit: 550
Liittynyt: 22.05.2014 14:55


Paluu Imetys