Hei vierailija! Jos haluat osallistua keskusteluun, kirjaudu sähköiselle äitiyskortillesi ja klikkaa Keskustelu-linkkiä!
Rekisteröidy

Rintatulehduksen oireista

Rintatulehduksen oireista

ViestiKirjoittaja Terveydenhoitaja Hanna » 28.12.2017 22:20

Tämän vastauksen on kirjoittanut terveydenhoitaja tai lääkäri. Terveydenhuollon ammattilaisten vastaukset näytetään vain iPana Äitiys-palveluun rekisteröityneille käyttäjille.

Rekisteröidy iPana Äitiys-palveluun ja ota sähköinen äitiyskortti käyttöösi ilmaiseksi osoitteessa www.ipana.fi!
Avatar
Terveydenhoitaja Hanna
 
Viestit: 385
Liittynyt: 27.05.2014 14:51

Re: Rintatulehduksen oireista

ViestiKirjoittaja Hebbuli_86 » 04.04.2019 19:22

Jos rinnoissa kovan tuntoisia paukamia/muhkuroita niin pumpulla/imettäessä hieroa paukaretta kunnes pehmenee, aina rinnan tyvestä nänniä kohti. Koko rinta käydä huolella läpi ja tarkistaa myös toinen. Tiheät lypsyt/imetykset vähentää tulehdusriskiä/lieventää jo olevaa tulehdusta. Ja tosi tarkkana vedon kanssa. Esim saunasta ja suihkusta tullessa suojata rinnat ennen oven aukaisua (vaikka käsi rintojen eteen jos saunan ja suihkutilan välillä iso lämpötilaero, eritoten suihkun ja pukuhuoneen välillä), arkkupakastimeen ei mennä penkoon ilman villasuojusta rinnoilla ja koiraa ei päästetä aamulla/illalla ovesta pissille ilman rintojen suojausta. Pystypakastimesta tavaraa otettaessa vähempi suojaus riittänee mutt en silti avais pelkässä ohuessa paidassa. Talvella kaulahuivi kietoa rinnan ympäri vaikka tuntuiski ett hiki tulee. Näin muutamia esimerkkejä tuodakseni.
Hebbuli_86
 
Viestit: 15
Liittynyt: 20.10.2016 10:14


Paluu Imetys