Sivu 1/1

SPF puuterissa

ViestiLähetetty: 24.06.2022 16:29
Kirjoittaja Empsu1
Hei!

Olen koko raskauden ajan käyttänyt meikkipuuteria, jossa on SPF 15. Olen tietoinen kemiallisen aurinkosuojan suosituksista, ja siksi ostanut esimerkiksi fysikaalisen aurinkovoiteen ja kasvovoiteen jossa ei ole suojakerrointa. En kuitenkaan ole älynnyt ennen kuin nyt, että sama kemiallinen suoja on varmasti käyttämässäni puuterissa. Vai voiko suoja olla puuterissa fysikaalinen?

Olen rv 30. Kuinkahan pahaa vahinkoa tällaisella on voinut aiheuttaa vauvalle? Todella typerä olo kun en tätä aiemmin tajunnut tätä asiaa, ja ahdistaa ja harmittaa vauvan puolesta.

Kyseiset tuoteet ovat Lumenen Blur Longwear Powder Foundation sekä Max Factor Facefinity Compact Foundation-meikkivoidepuuteri.

Re: SPF puuterissa

ViestiLähetetty: 03.07.2022 20:49
Kirjoittaja Terveydenhoitaja Nina
Moikka,
Kemiallisten aurinkosuojien vaikutuksista vauvaan tiedetään vielä kovin vähän, joten sen vuoksi niitä ei suositella käytettävän. Kannattaa jatkaa loppuraskaus toki ilman kyseisiä tuotteita.

Re: SPF puuterissa

ViestiLähetetty: 20.09.2023 07:59
Kirjoittaja Helly
Huomasin, että käyttämässäni meikkivoiteessa on myös spf. Ei tullut mieleenkään, että sekin voi olla haitallista.

Kyseessä tämä lumenen meikkivoide. Täytyykö vaihtaa muuhun?
Olen tottunut käyttämään meikkivoidetta saamaan vähän eloa kalpeaan ihooni, mutta täytyykö lopettaa kokonaan?

https://fi.lumene.com/products/8476100

Re: SPF puuterissa

ViestiLähetetty: 22.09.2023 18:55
Kirjoittaja Terveydenhoitaja Nina
Moikka,
Tosiaan kemiallisten aurinkosuojien käytöstä ei vielä tiedetä riittävästi ja niistä voi imeytyä haitallisia aineita verenkiertoon joten siksi niiden käyttöä ei voida suositella raskausaikana.