Hei vierailija! Jos haluat osallistua keskusteluun, kirjaudu sähköiselle äitiyskortillesi ja klikkaa Keskustelu-linkkiä!
Rekisteröidy

Sikiön munuaisaltaan laajentuma

Sikiön munuaisaltaan laajentuma

ViestiKirjoittaja anan » 01.04.2022 09:51

Hei,

Onko muilla kokemusta sikiön munuaisaltaan laajentumasta, joka todettiin rakenneultrassa? Millaisia jatkotutkimuksia yms. Olisi mukava kuulla kokemuksia aiheesta.
anan
 
Viestit: 1
Liittynyt: 01.04.2022 09:46

Re: Sikiön munuaisaltaan laajentuma

ViestiKirjoittaja MAPK » 02.06.2022 20:23

Näköjään jo aikaa kun oot viestin laittanut. Meidän esikoisella oli munuaisaltaan laajentuma joka havaittiin rakenneultrassa. Tästä seurasi se että käytiin raskauden aikana useammankin kerran ultrassa sitten tarkastamassa aina munuaisten tilanne. Varmasti tapauskohtaisesti sitten katsotaan jos jotain muuta tarttee tehdä. Synnytyksen jälkeen oli tiedossa että olisimme sairaalassa hieman pidempään koska munuaiset ultrattiin vauvalta sitten heti. Hieman myöhemmin käytiin myös takaisinvirtaustutkimuksissa, eli varjoainekuvauksissa vauvan kanssa. Meidän tapauksessa vauva myös söi antibioottia ennaltaehkäisevästi ensimmäisen elinvuoden että vältyttiin tulehduksilta. Seurantaa jatkettiin ja vuoden aikana meidän kohdalle ei tulehduksia sattunut eikä muutakaan ihmeellistä, joten tuon vuoden jälkeen sai jatkaa ilman lääkkeitä ja normielämää.
MAPK
 
Viestit: 1
Liittynyt: 01.12.2021 14:16


Paluu Muut aiheet