Olen lähdössä viikoksi Mallorcalle kesällä. Silloin menossa keskiraskaus. Lentomatka ei sinänsä huoleta, kun muistaa juoda vettä ja jaloitella ja pyöritellä nilkkoja..
Se mikä huolettaa on ruokaileminen.. Olisko täällä vinkkejä ulkomailla syömiseen raskaana? Tiedän että käsihygieniasta tulee huolehtia ja välttää pästöroimattomia maitotuotteita. Ilmeisesti myös tuoresalaatit ja kalat ovat riski? Joten täytynee kasvissyöjänä kääntyä hetkeksi lihansyöjäksi ja tilata täysin kypsää lihaa..
Hanavettä Mallorcan Alcudiassa ei saa juoda. Hampaan pesu kai ok? Uskaltaako kaupasta ostettuja hedelmiä syödä jos ne pesee vaikka pullotetulla vedellä? Onko Espanjan hedelmissä listerioosivaara? Voiko vaikka tuorepuristettua mehua juoda ravintolassa?
Onko espanjalaisten tietämys raskausajan riskeistä, millä tasolla? Ollaanko siellä varovaisia esim. listerioosin suhteen?
Vielä viimeinen kyssäri.. pitääkö raskaana käyttää jotain tietynlaista aurinkorasvaa?
Kyseessä eka raskaus ja olen perusluonteeltani stressaaja, joten kiitos jos saisin asiallisia vastauksia.
