Sivu 1/1

Pitääkö pehmolelut pestä ennen vauvalle antamista?

ViestiLähetetty: 12.01.2022 16:38
Kirjoittaja Daaliafani
Hei,

Olen miettinyt että jos ostan kaupasta uutena pehmolelun vauvalle, pitäisikö se pestä pesukoneessa ennen vauvalle antamista?

Kirppariostokset nyt tietenkin pesen ja kovat lelut pyyhin pesuaineella. Mutta entä pehmolelut? Ne toki menettävät pörröisyyttään pesukoneessa mutta pitäisikö kaupan uudet lelut pestä esim. mahdollisten kemiallisten tehdasjäämien takia? Vai onko ne Suomessa niin säädeltyjä juttuja ettei jäämiä voi olla?

Kiitos jo etukäteen! T. Esikoistaan odottava äiti

Re: Pitääkö pehmolelut pestä ennen vauvalle antamista?

ViestiLähetetty: 14.01.2022 20:29
Kirjoittaja Sock
Mä olen pessyt useimmat pehmolelut ennen kuin annoin vauvalle. Pesin koneessa, vaikka joissain oli ohje pestä käsin. Yksikään ei ole mennyt pilalle ja jos menisikin, niin ei haittaisi. En osaa sanoa tietenkään sanoa noista jäämistä, mutta tekee mieli ne aina pestä. :)

Re: Pitääkö pehmolelut pestä ennen vauvalle antamista?

ViestiLähetetty: 16.01.2022 18:43
Kirjoittaja Terveydenhoitaja Hanna
Hei. Kaikki vauvalle tarkoitetut pehmolelut on hyvä olla konepestäviä koska niitä joutuu pesemään käyttöönottopesunkin jälkeen. Samalla voi varmistaa ettei niistä pääse irtoamaan karvaa tai mitään osia. Jos lelu on vain koriste ja tarkoitettu vaikkapa vain hyllyllä pidettäväksi, sitä ei välttämättä tarvitse pestä mutta jos lelun on mahdollista joutua vauvan käsiin tai suuhun niin kannattaa pestä.