Sivu 1/5

Kuinka pitkä suhde takana ennen vauvan tuloa?

ViestiLähetetty: 21.02.2017 19:39
Kirjoittaja Terveydenhoitaja Hanna
Hei! Miten pitkään tunsitte toisenne ennen raskaaksi tuloa, olitteko parisuhteessa vai ette? Oliko kyseessä suunniteltu raskaus vai yllätys? Kuinka pitkä suhde pitäisi mielestänne olla takana ennen kuin vauva tulee taloon vai onko tilanne aina yksilö- tai tilannekohtainen? Jakakaa kokemuksianne!

Re: Kuinka pitkä suhde takana ennen vauvan tuloa?

ViestiLähetetty: 10.05.2017 00:02
Kirjoittaja Kawa
2,5 vuotta yhdessä. Asumme erillään ja molemmilla on lapsi ennestään. Uusi lapsi täysin yllätys. Ehkäisyn läpi ja puolessa välissä raskautta selvisi. Sopeutumista vaatii kyllä. Mutta näillä eteenpäin.

Re: Kuinka pitkä suhde takana ennen vauvan tuloa?

ViestiLähetetty: 14.05.2017 16:18
Kirjoittaja sam84g
Meillä meni aika suunnitellusti, 4 vuotta yhdessä, reilu vuosi nyt naimisissa. Vauvaa aloimme yrittämään 2016 kesän jälkeen ja jo toisesta kierrosta tärppäsi. Mulle tuli ehkä enemmän yllätyksenä nopea tärppi ja edelleen sopeudun ajatukseen vaikka laskettuun aikaan enää pari kuukautta :D
Minulla on edellisestä liitosta 10- ja 12 -vuotiaat lapset, miehellä ei ole ennestään omia lapsia.

Re: Kuinka pitkä suhde takana ennen vauvan tuloa?

ViestiLähetetty: 15.05.2017 14:00
Kirjoittaja Ottotyttö
Olemme olleet mieheni kanssa yhdessä nyt 1,5 vuotta , mutta paljonkin parisuhteita läpikahlanneena tiedämme molemmat, että olemme luodut toisille (niin kliseeltä kuin se kuulostaakin). Kummallakaan ei ole ennestään lapsia, vaan perustamme nyt perheen yhdessä :)

Re: Kuinka pitkä suhde takana ennen vauvan tuloa?

ViestiLähetetty: 18.05.2017 14:20
Kirjoittaja Heinis
Me ehdittiin olla yhdessä pikkuisen reilu vuosi, kun tämä meidän tyyppi sai alkunsa. Suunniteltu? No, tavallaan, mutta ei vielä tähän väliin :) Alusta asti toki oli aivan selvää, että tämä käänne otetaan sellaisenaan vastaan. Ja tavallaan tämä sopii oikein hyvin kuvaan meidän kohdalla, oikeastaan kaikki "isommat askeleet" suhteessa on otettu niin, ettei syystä tai toisesta liiemmin ole ehditty suunnitella :)

Re: Kuinka pitkä suhde takana ennen vauvan tuloa?

ViestiLähetetty: 19.05.2017 14:13
Kirjoittaja Cressie
Me ollaan oltu yhdessä vähän vajaa 9 vuotta, josta naimisissa vajaa 7 vuotta. :)

Re: Kuinka pitkä suhde takana ennen vauvan tuloa?

ViestiLähetetty: 19.05.2017 21:03
Kirjoittaja haapaniemi2017
meillä tulee 9v kesällä täyteen ja 2013 syntyny poika ja nyt tulossa lapsi numero 2 :D

Re: Kuinka pitkä suhde takana ennen vauvan tuloa?

ViestiLähetetty: 07.08.2017 14:41
Kirjoittaja tui
Meillä tulee nyt syksyllä kolme vuotta yhdessäoloa, alkuvuodesta tulossa vauva. Ihan suunniteltu tapaus, koimme molemmat vain että iän ja muiden puitteiden suhteen sopiva tilanne lapselle, mieluummin useammallekin. Kummallekin siis ihan ensimmäinen lapsi kyseessä. Kaikki tekevät tilanteensa mukaan, tämä oli meille sopiva aika.

Re: Kuinka pitkä suhde takana ennen vauvan tuloa?

ViestiLähetetty: 04.09.2017 22:33
Kirjoittaja Miffe83
Meillä on vielä tuore suhde, seurustelumme alkoi viime vuoden lokakuussa. Puhuimme heti alkuun lapsista ja niiden tekemisestä. Sovimme yhdessä heti alussa, että emme ota ehkäisyä, koska raskaaksi tuleminen voi kestää jopa useita vuosia. Olemme kumpikin yli 30-vuotiaita. Toisin kuitenkin kävi ja raskaustesti näytti positiivista kolmen kuukauden jälkeen. Se oli molemmille positiivinen yllätys. Nyt raskaus on viimeisellä kolmanneksella ja kaikki on sujunut alkupahoinvointien jälkeen hyvin. Mitään negatiivista ei ole puolisossani tullut esille, päinvastoin. Olen onnellisempi kuin koskaan ja tuntuu, että kaikki palaset vain loksahtelee paikalleen. Elän elämäni onnellisinta aikaa. Päivääkään en vaihtaisi pois. :)

Re: Kuinka pitkä suhde takana ennen vauvan tuloa?

ViestiLähetetty: 11.09.2017 09:36
Kirjoittaja Tuuli81
Meilläkin vielä tuore suhde, tavattiin vuosi sitten syyskuussa. Mutta alusta asti kaikki vain kolahti ja unelmat oli yhteisiä. Joten päätettiin jättää ehkäisy pois vuoden vaihteessa ja nyt odotellaan lokakuun vauvaa :) Hieman yllätyksenä tuli noin nopea tärppi (molemmat reippaasti 30-kympin paremmalla puolella) mutta siihen on jo totuttu ja ollaan kovin onnellisia. En olisi voinut vuosi sitten uskoa, että olen nyt tässä tilanteessa, mutta elämä on välillä ihmeellistä. Toki hieman jännittää, että miten tuore suhde kestää vaikeat (?) vauvakuukaudet...mutta onneksi puhutaan avoimesti ja usein, ja kaikesta. Joten eiköhän se siitä. Toisaalta ei ole päässyt syntyyn turhia yhteisiä rutiineja arkeen, joista pitäisi "poisoppia". Ja vaikka lähipiirissä varmasti osa pitää meidän toimintaa turhan nopeana, pääasia että itsellä vahva usko meihin perheenä.