Sivu 1/1

Raskaus ja seksuaalisuus

ViestiLähetetty: 23.09.2016 19:57
Kirjoittaja Terveydenhoitaja Nina
Raskausaika voi muuttaa molempien tulevien vanhempien seksuaalisuutta. Usein puhutaan vain odottajan fyysisistä ja psyykkisistä muutoksista suhteessa seksuaalisuuteen. Usein myös tulevan isän seksuaalisuus muuttuu. Isä voi pelätä vahongoittavansa sikiötä. Sikiö on kuitenkin hyvässä suojassa kohdussa, eikä seksi häntä vahingoita. Loppuraskaudessa vauvan liikkeiden tunteminen voi vähentää puolison seksuaalista halukkuutta. Omista ja toisen seksuaalisista tuntemuksista kannattaa avoimesti keskustella yhdessä sekä tarvittaessa neuvolassa.

Re: Raskaus ja seksuaalisuus

ViestiLähetetty: 28.09.2016 14:55
Kirjoittaja nikki
Nämä fraasit on jotenkin niin kuluneet ja ne saa lukea ihan jokaisesta aihetta käsittelevästä tekstistä. Tästä puuttui vielä se "lohdutus" miten usein äiti saa halukkuutensa takaisin keskiraskauden aikana. Se saa olon tuntemaan aivan epänormaaliksi jos ei kaikista noista seikoista huolimatta halut palaudu. Itse olen yrittänyt puhua monista asioista neuvolassa. Saan aina luennon mistä milloinkin ja totean, että tosiaan neuvolaan mennään neuvottavaksi eikä kuultavaksi. Ja olen kyllä yrittänyt olla selkeämpi ja ilmaista paremmin sitä mitä kaipaan. Se ei ole auttanut. Harmi että kohdalleni on osunut juuri ne turhan innokkaat neuvojat ammattilaisista.

Re: Raskaus ja seksuaalisuus

ViestiLähetetty: 01.10.2016 17:22
Kirjoittaja Terveydenhoitaja Nina
Hei nikki!
Otit tärkeän asian esille - jokaisen kehonkuva, seksuaalisuus ja näiden muuttuminen ovat yksilöllisiä. Muutokset vaativat aina käsittelyä ja jokainen tekee sen omalla tavallaan. Harmillista, ettet ole neuvolasta saanut sellaista apua kuin toivoisit. Kannattaa selvittää, onko kunnassasi tarjolla seksuaalineuvojan palveluja. Lisäksi keskustelu puolison kanssa on äärimmäisen tärkeää.

Hyvää syksyä sinulle!