Hei vierailija! Jos haluat osallistua keskusteluun, kirjaudu sähköiselle äitiyskortillesi ja klikkaa Keskustelu-linkkiä!
Rekisteröidy

Oma tila ja jaksaminen synnytyksen jälkeen

Oma tila ja jaksaminen synnytyksen jälkeen

ViestiKirjoittaja mp87 » 25.05.2024 16:07

Hei, täällä turhan kiltti introvertti ihminen kyselee vinkkejä ja neuvoja. Siinä missä monelle läheiset, sukulaiset ja ystävät ovat osa turvaverkkoa, ja nämä läheiset tahtovat ensisijassa hyvää, allekirjoittanut uupuu melko nopeasti sosiaaliseen kanssakäymiseen ja usein toistuviin vierailuihin.

Olen viikolla 30+3, ja väkisin alan jo ennakkoon miettiä omaa jaksamista ennen synnytystä ja sen jälkeen. Tiedän, että tulen olemaan väsynyt omassa kipukuplassani. Toiseksi mietin vastasyntyneen ekoja viikkoja; siinä on ihmistaimelle melkoinen ärsyketulva ilman hälinää ja että outoja hahmoja ravaa vierailulla sairaalassa tai kotona. Kuulostan jo itseni mielestä ihan kamalalta, kun sanon näin. Millaisin sanoin tai fraasein voi pyytää kohteliaasti mutta napakasti omaa rauhaa synnytyksen ja sitä seuraavien viikkojen ympärille? Entä jos en halua sairaalaan ketään ulkopuolista puolisoni lisäksi?
mp87
 
Viestit: 2
Liittynyt: 16.11.2021 13:37

Re: Oma tila ja jaksaminen synnytyksen jälkeen

ViestiKirjoittaja Terveydenhoitaja Hanna » 27.05.2024 18:56

Tämän vastauksen on kirjoittanut terveydenhoitaja tai lääkäri. Terveydenhuollon ammattilaisten vastaukset näytetään vain iPana Äitiys-palveluun rekisteröityneille käyttäjille.

Rekisteröidy iPana Äitiys-palveluun ja ota sähköinen äitiyskortti käyttöösi ilmaiseksi osoitteessa www.ipana.fi!
Avatar
Terveydenhoitaja Hanna
 
Viestit: 485
Liittynyt: 27.05.2014 14:51


Paluu Hyvinvointi