Sivu 1/1

Suolakurkkujen sakariini

ViestiLähetetty: 15.09.2021 12:09
Kirjoittaja Janskuli
Hei!

Olen intohimoinen maustekurkkujen syöjä ja syönyt alkuraskauden aikana maustekurkkuja lähes päivittäin kun ne pahoinvoinnista huolimatta ovat uponneet. Nyt menossa rv 7+4 kun jostain luin että noissa kyseisissä maustekurkuissa käytetään sokerin lisäksi makeutusaineena sakariinia. Tarkistin tuoteselosteen ja näin asia tosiaan on. Nyt on tietysti kova huoli siitä että olenko aiheuttanut tuolla kurkun ja sakariini. syönnillä jotain hallaa raskaudelle ja huoli tietysti myös siitä että miten ihmeessä olisin voinut tietää että noissa kurkuissa kiellettyä makeutusainetta on, ei ole käynyt mieli vieressäkään että niin voisi olla.

Sen opin että tuoteselosteet täytyy näemmä jokaisen tuotteen kohdalla käydä erikseen läpi.

Re: Suolakurkkujen sakariini

ViestiLähetetty: 17.09.2021 20:45
Kirjoittaja Terveydenhoitaja Nina
Hei ja onnea raskaudesta!
On todella tavallista että raskausaikana (etenkin alussa) saattaa syödä sellaisia ruokia, joita ei suositella. Pääsääntöisesti "kiellettyjä" ruokia tulee syödä paljon, ennen kuin niistä on haittaa. Uskoisin että kurkuissa ei ole kovin paljoa makeutusainetta, mutta toki hyvä jatkossa niitä välttää.

On täysin inhimillistä että raskausaikana syö niitäkin ruokia, joita ei suositella, ei kaikkea aina voi tietää tai muistaa. Hyvää vointia! :)