Hei vierailija! Jos haluat osallistua keskusteluun, kirjaudu sähköiselle äitiyskortillesi ja klikkaa Keskustelu-linkkiä!
Rekisteröidy

listeriariskiruoat

listeriariskiruoat

ViestiKirjoittaja aamurusko » 18.11.2019 13:57

Hei,

Täällä ilmeisemmin pitäisi olla joku ammattilainen vastaamassa myös, koska tuntuu että netti on pullollaan eri käsityksiä asioista ja itse sekoan kohta.
Eli Kovat juustot, pääsääntöisesti valmistettu pastöroimattomasta maidosta, saako syödä raskaana vai ei? Onko kohonnut listeriariski siis. Mitä tarkoitetaan lauseella: Listeria ei pääse lisääntymään kovissa juustoissa? Mikä on enää luotettava lähde tähän kun kukaan ei tunnu tietävän. Ja vastaus ei voi olla, älä syö jos tuntuu siltä. Välttely on paniikin lietsonnan alku ja raskaana olevien stressi vain kasvaa näiden epämääräisten kieltojen kanssa :(

Toinen listeriaan liittyvä epäselvyys: Uudelleen lämmitettävät ruoat. Selvä esimerkki on ruokaviraston sivuilla esim. laatikot lämmitetään kiehuvan kuumaksi ennen tarjoilua. Entä kotona tehty kana/uunilohi, saako syödä kylmänä salaatissa esim seuraavana päivänä vai onko siinä nyt joku listeriariski? Tai kaupan valmis salaatit ( kana, falafel) jotka tarkoitus syödä kylmänä, onko riskiä näissä? Tälläisiin olen törmännyt muidenkin pohtivan ja paniikissa tekevän tästä näin vaikean kuuloista :D Miten kuuluisi ymmärtää tämä ohjeistus? Neuvolassa ei tiedetty mitään listeriasta. Jääkö raskaana oleville muita vaihtoehtoja kuin etsiä netistä älyttömääkin älyttömämpiä vastauksia, joita löytyy erilaisia.

Kiitos ja anteeksi mutta tähän näillä ohjeilla on tultu :DD
aamurusko
 
Viestit: 1
Liittynyt: 07.10.2019 18:50

Re: listeriariskiruoat

ViestiKirjoittaja Terveydenhoitaja Hanna » 25.11.2019 19:03

Tämän vastauksen on kirjoittanut terveydenhoitaja tai lääkäri. Terveydenhuollon ammattilaisten vastaukset näytetään vain iPana Äitiys-palveluun rekisteröityneille käyttäjille.

Rekisteröidy iPana Äitiys-palveluun ja ota sähköinen äitiyskortti käyttöösi ilmaiseksi osoitteessa www.ipana.fi!
Avatar
Terveydenhoitaja Hanna
 
Viestit: 385
Liittynyt: 27.05.2014 14:51


Paluu Ravitsemus