Sivu 1/1

Kala

ViestiLähetetty: 22.03.2019 12:28
Kirjoittaja Belluri
Heippa!

Kalaruokien änkeminen ruokavaliooni 2 kertaa viikossa ilman että se on lohta useammin kuin kahdesti kuussa on minulle ihan supervaikeaa. Ainoa pelastava tekijä on että pidän tonnikalasta(purkki-). Itselleni on jo ennen raskautta ollut raa'an ja paistetun kalan haju sellainen oksentamisreflexin aikaansaava tekijä. En kerta kaikkiaan siedä sitä (isälläni sama oksennusrefleksi että tiedä sitten meneekö perheessä). En myöskään eritoten nauti suurimmasta osasta kalaa lainkaan. Esim vaimoni teki seistä kermaista keittoa kuluneella viikolla ja pakkonielemiseksi meni minulla. Lääkkeenä piti ajatella. Kaiketi seuraavaksi yritän kalapuikkoja jos ne saisi alas. No kuitenkin, jos syö raskaus omegaa niin onko tämä kalasyönti pakollinen? Miten te muut olette lisänneet kalaa ruokavalioonne? Itselleni ei tuottaisi vaikeuksia jos se saisi olla lohta mutta kun ei saa:(

Re: Kala

ViestiLähetetty: 05.04.2019 16:33
Kirjoittaja Unikko
Hei, itse ymmärsin, että vain raaka/ kylmäsavustettu/suolattu tms. Lohi olisi kiellettyjen listalla. Lisäksi myös Itämeren ja sisävesien petokalojen syöntiä tulee välttää ympäristösaasteiden ja elohopeapitoisuuden vuoksi. Käsittääkseni kuitenkin esim. kasvatettu kirjolohi olisi sallittujen listalla. Fiksummat vielä oikaiskoon, jos olen väärässä.

Re: Kala

ViestiLähetetty: 05.04.2019 19:48
Kirjoittaja Terveydenhoitaja Nina
Moikka,

Tosiaan raakaa kalaa suositellaan raskausaikana vältettäväksi. Lisäksi haukea kannattaa välttää raskaus- ja imetysaika. Isoa silakkaa ja itämeren lohta voi syödä harvakseltaan. Kalaa kannattaa muutoin syödä raskausaikana monipuolisesti, sillä kalasta saatavat tärkeät rasvahapot tukevat muun muassa vauvan näön kehittymistä. Sopivia kalalajeja raskausajalle on muun muassa siika, sei, muikku ja kirjolohi.

Re: Kala

ViestiLähetetty: 27.01.2020 18:15
Kirjoittaja Tarleena
Moi!

Erehdyin tänään syömään itsetekemiäni haukipullia, ennen kuin tajusin, että hauki kuului kiellettyjen ruokien listalle. Kuinka huolissani minun pitäisi olla, en kai voi enää asialle mitään? :oops:

Re: Kala

ViestiLähetetty: 27.01.2020 20:41
Kirjoittaja Terveydenhoitaja Hanna
Hei Tarleena! Hauki on tosiaan raskausaikana vältettävien ruokien listalla. Yksittäisestä syöntikerrasta tuskin on haittaa ja kertamäärä jäi pieneksi. Voit siis olla huoletta.

Re: Kala

ViestiLähetetty: 14.05.2020 22:22
Kirjoittaja Sonya
Hei,

Saako lämminsavulohta syödä raskausaikana?

Re: Kala

ViestiLähetetty: 19.05.2020 17:22
Kirjoittaja Terveydenhoitaja Nina
Voi syödä, kunhan se on hyvin kypsentynyt. Sen sijaan kylmäsavustettua ja raakaa kalaa ei suositella. Ravitsemussuosituksia voi tarkistaa myös eviran sivuilta, jos jokin ruoka pohdituttaa :)