Sivu 1/1

Parmesaani

ViestiLähetetty: 07.08.2018 20:40
Kirjoittaja Jenny
Saako parmesaani juustoa syödä kuumentamattomana raskaana ollessa? Kaikki kaupasta löytämäni parmesaanit on valmistettu pastöroimattomasta maidosta, mutta parmesaanihan on kova juusto. Netistä löytyy ristiriitaista tietoa asiasta.

Re: Parmesaani

ViestiLähetetty: 08.08.2018 14:21
Kirjoittaja tituliina
Tähän pystyy varmastikin terveydenhoitaja kertomaan suomalaisten suositusten mukaisen linjan, joka käsittääkseni laittaa kaikki pastöroimattomat maitotuotteet "kieltolistalle". Kuitenkin vaikka Ruotsin elintarvikeviraston mielestä parmesaania kuten muitakin kovia pastöroimattomia juustoja voi syödä hyvillä mielin:

https://fragor.livsmedelsverket.se/org/ ... avid-rd8h/

Mie itse olen syönyt brittiläisen NHS:n suositusten mukaan, joissa syötävien juustojen valikoima on melkoisesti laajempi ja syöminen raskaana heti kovasti kivempaa :)

https://www.nhs.uk/conditions/pregnancy ... -of-cheese

Suomessa tuntuu linjana olevan "kieltää" varmuuden vuoksi, kun taas heti Ruotsissakin luotetaan enemmän ihmisten kykyyn tsekkailla itse esim. päiväyksiä. Eikä siellä taida olla listeriaa taikka lapsikuolleisuutta yhtään sen enempää kuin täällä :)

P.S. Jos parmesaani arveluttaa kuitenkin, miten olisi siitä vegaanijuustoversio?

Re: Parmesaani

ViestiLähetetty: 11.08.2018 20:01
Kirjoittaja Terveydenhoitaja Nina
Hei,
Raskausajan maitotuotteet suositellaan pastöroidusta maidosta. Pakko myöntää, etten ole varma onko parmesaani "sallittua" raskausaikana. Jos on epävarma, on parempi välttää.