Sivu 1/1

Savustettu kalkkunanfilee ja listeria

ViestiLähetetty: 11.11.2022 14:11
Kirjoittaja Marian
Hei,

Olen erehdyksissäni syönyt suojakaasuun pakattua savustettua kalkkunanfileeleikettä. Tuotteessa oli hyvin eräpäivää jäljellä, mutta pakkauksessa luki sen säilyvän avattuna 1-2 päivää ja söin sitä päivittäin ehkä noin viikon ajan. Millainen riski on tästä saada listeria?

Re: Savustettu kalkkunanfilee ja listeria

ViestiLähetetty: 11.11.2022 21:12
Kirjoittaja Terveydenhoitaja Nina
Moikka,
Listerioosi on tietyissä tilanteissa mahdollinen, mutta kuitenkin hyvin harvinainen (yksi todettu tapaus raskaana olevalla vuonna 2020). Todennäköisyys on siis vähäinen. Jos sinulle tulisi kuumetaudin kaltaisia oireita, voit olla yhteydessä neuvolaan tai terveysasemalle.