Sivu 1/1

Toisen lapsen synnytys - kuinka herkästi sairaalaan?

ViestiLähetetty: 28.01.2020 15:12
Kirjoittaja Nimppa
Hei,

olen pohtinut, kannattaako toisen lapsen kohdalla lähteä sairaalaan herkemmin kuin ensimmäisen lapsen, jos oletetaan että toinen kerta etenee (ehkä) vauhdikkaammin kuin esikoista synnyttäessä? Toki ymmärrän, että omien tuntemusten ja kivun siedon kautta se päätös lähtemisestä kannattaa etupäässä tehdä. Kiinnostaa kuitenkin, onko tähän olemassa jotain yleistä ohjetta, netistä löytyy tietenkin vaikka millä mitalla ristiriitaista tietoa. Raskauteni on sujunut ongelmitta ja hyvin, ja laskettu aika on aivan huhtikuun alussa.

Re: Toisen lapsen synnytys - kuinka herkästi sairaalaan?

ViestiLähetetty: 30.01.2020 19:46
Kirjoittaja Terveydenhoitaja Nina
Moikka!
Sellainen ajatus usein on että seuraavat synnytykset alkavat ja etenevät nopeammin. Kuitenkaan mitään yleisohjetta ei ole, että seuraavissa synnytyksissä tulisi lähteä aikasemmin sairaalaan. Lapsiveden meno, säännölliset supistukset tai kivulias vointi ovat aiheita lähteä sairaalaan. Jokainen synnytys on yksilöllinen ja aina voi olla yhteydessä synnytyssairaalaan mikäli olet epävarma, milloin kannattaa lähteä. Toki myös muut yksilölliset asiat, kuten raskauden kesto ja vauvan asento kohdussa voivat vaikuttaa synnyttämään lähtemiseen.

Re: Toisen lapsen synnytys - kuinka herkästi sairaalaan?

ViestiLähetetty: 01.02.2020 02:42
Kirjoittaja Mamalng
tuota mietin myös koska viimeksi olin kotona vesien menon jälkeen 14h ja kun soitin synnytysvastaanottoon niin toruivat että olis pitänyt olla mennyt aiemmin synnärille. olisin vielä pärjännyt kotona vaikka olin ensisynnyttäjä. mikä on sellainen ns.normaali aika synnytyksen käynnistymisestä että kannattaa mennä ainakin näytille. jos taas odotan kotona niin kauan kuin pystyn niin tulee satikutia kätilöiltä :)

Re: Toisen lapsen synnytys - kuinka herkästi sairaalaan?

ViestiLähetetty: 04.02.2020 20:35
Kirjoittaja Terveydenhoitaja Hanna
Hei Mamalng! Mikäli lapsivesi menee kotona mutta supistukset eivät ala tai ole pahoja, kannattaa aina soittaa sairaalaan ja kysyä ohjeistusta. Infektioriski kasvaa jos synnytys ei ala etenemään varsinkin jos loppuraskauden streptokokkinäyte on positiivinen. Synnytyssairaalan kätilöt osaavat hyvin puhelimitsekin arvioida tilannetta ja kertoa koska kannattaa lähteä sairaalaan.

Re: Toisen lapsen synnytys - kuinka herkästi sairaalaan?

ViestiLähetetty: 27.02.2020 12:07
Kirjoittaja kris27
Liityn myös keskusteluun. Neljäs synnytys olisi nyt edessä ja sairaalaan on 90km matka. Tämä ohje, että supistusten pitäisi tulla viiden minuutin väliin ei varmasti enää päde? Eli milloin sellaisessa tilanteessa kannattaa lähteä ajamaan kohti sairaalaa, silloin kun huomaa, että supistukset alkavat olla säännöllisiä? En kyllä matkalla halua synnyttää. :)

Re: Toisen lapsen synnytys - kuinka herkästi sairaalaan?

ViestiLähetetty: 29.02.2020 22:16
Kirjoittaja Terveydenhoitaja Nina
Moikka,
On vaikea antaa spesifiä ohjetta, sillä jokainen synnytys on yksilöllinen. Säännölliset supistukset tai lapsivedenmeno ovat merkki synnytyksen alkamisesta, mutta suosittelisin olemaan yhteydessä synnytyssairaalaan kun supistukset alkavat säännöllistyä (tai lapsivesi menee), jotta he voivat antaa täsmälliset ohjeet juuri sinulle juuri oikeaan hetkeen. Toki välimatka on hyvä huomioida synnyttämään lähtemisessä!