Sivu 1/1

Vatsalihasten erkauma pelottaa

ViestiLähetetty: 22.10.2018 20:29
Kirjoittaja Äityli6
Tiedän, että aina sitä ei voi välttää, mutta voiko mitään tehdä näin ennaltaehkäisevästi?
Vatsalihaksia en ole treenannut viikkokausiin, mutta onkohan muuta väkttämiskeinoa?

Re: Vatsalihasten erkauma pelottaa

ViestiLähetetty: 30.10.2018 17:36
Kirjoittaja Heihei
Sama pelko minulla, kun olen katsellut millaisiin ongelmiin se siskollani johti. Voiko synnytyksen jälkeen heti käyttää tukivyötä? Auttaisiko se vatsalihaksia palautumaan? En ole tähän saanut oikein muuta vastausta kuin että voihan sitä koittaa..

Re: Vatsalihasten erkauma pelottaa

ViestiLähetetty: 30.10.2018 20:53
Kirjoittaja Lilian
Olen myös miettinyt kyseistä asiaa.. Ainakin jonkinlaisia "korsetteja" suositellaan käytettäväksi synnytyksestä palautumiseen, jolloin olisi helpompaa pitää tuki yllä ja etsiä lopulta lihasharjoituksilla kehon oma tuki. Onko kellään kokemuksia tällaisesta?

Re: Vatsalihasten erkauma pelottaa

ViestiLähetetty: 03.12.2018 08:46
Kirjoittaja Pietu
Olen tästä koittanut lukea ja kerätä tutuilta tietoa. Olen siinä käsityksessä että lantiopohjan lihasten treenaaminen ennen synnytystä ja niiden aktivoinnin aloittaminen 48h tunnin sisällä synnytyksestä auttavat hermostoa ja lihaksia palautumaan paremmin ja nopeammin. Useille naisilla ei ole hajuakaan miten aktivoida ja treenata lantiopohjanlihaksiaan tai luulevat treenaavansa mutta eivät oikeasti treenaa oikeita lihaksia. Tämän vuoksi esim. äitiysfyssärillä käynti ennen ja jälkeen synnytyksen voi olla hyvä satsaus, myös useilla äitiys jooga/pilates yms. kursseilta voi saada apua oikeiden lihasten aktivointiin. Synnytyksen jälkeen aktivointi on erityisen tärkeää mutta kovaa treenaminen voi jopa olla haitaksi jos erkauma ei ole ole palautunut kunnolla. Pomppiva liika kuten juoksu on pahin synnytyksen jälkeen, jos erkauma ei ole kunnossa.

Ja mitä tulee siihen mahan sitomiseen /vyöhön. Se on ikiaikainen konsti, jota edelleen harjoitetaan esim. joissakin aasian maissa. Ihmetyttää, että siitä niin vähän Suomessa puhutaan. Itse aion ainakin kokeilla. Tukee selkää ja ryhtiä, auttaa sisuskaluja asettumaan ja ilmeisesti myös auttaa vatsan lihaksi palautumaan.

P.s.Kaikki tämä siis perustuu omiin kokemuksiini ja keräämääni tietoon kirjoista ja ystäviltä.