Sivu 1/1

Lasketun ajan yli

ViestiLähetetty: 02.06.2023 09:13
Kirjoittaja suski88
Tänään in mun laskettu päivä…. Ei se synnytys halua käynnistyä. Kävin jo neuvolalääkärissä jonka mukaan kohdunsuu on jo hyvin kypsä ja ulko on 1 cm auki, yksityisen mukaan se on todella kova ja täysin suljettu. Olen toivoton. En halua käynnistystä koska ensimmäinenkin päättyi sektioon. Sitä ei missään nimessä uudestaan.
Kotikinstein ei mikään toiminut, yiritin jo kaiken.
Jos se ei ala synytyä tänään illalla, niin otan oluen ja poltan pari tupakkaa koska tuntuu siltä että tämä raskaus on ohi. Olen tehnyt parhaani, nyt loppuu kärsivällisyys.

Re: Lasketun ajan yli

ViestiLähetetty: 02.06.2023 18:14
Kirjoittaja Terveydenhoitaja Nina
Heippa,
Ymmärrän täysin turhautumisesi, viimeiset päivät ovat pitkiä synnytystä odotellessa. Synnytykselle on aina edellytys käynnistyä spontaanisti, yritä vielä hetki malttaa odottaa. Lasketulla ajalla on hyvin psykologinen vaikutus mieleen, koska sitä päivää odotetaan kovasti ja jos vauva ei ole syntynyt, voi tulla pettymys. Harvoin vauvat kuitenkaan syntyvät laskettuna aikana vaan sen ympärillä, lasketun ajan ylittyminen ei ole millään tapaa poikkeavaa.

Suosittelisin, että yrität rentoutua turvallisin keinoin, esim kylvyllä tai saunalla. Toivottavasti pääset yli pettymyksestä ilman tupakkaa ja olutta, kuten varmasti tiedät, päihteet eivät ole turvallisia raskausaikana. Jos vain mahdollista, juttele esim ystävän tai puolison kanssa. Tsemppiä, pian vauvan syntyy, jaksa vielä hetki!