iPana Äitiys -palvelu tarjoaa sinulle ja perheellesi monipuolisen paketin työkaluja odotuksen, synnytyksen ja vauva-ajan tueksi. Voit hyödyntää ammattilaisten tuottamaa sisältöä ilmaiseksi ja ostaa lisäpalveluita, joilla voit helpottaa omaa arkeasi. Luo ilmainen tunnus tai kokeile ilman tunnusta!

Terveyden työkaluja helpottamaan arkeasi:

iPana Äitiys tarjoaa myös kaikkea tätä

Jos neuvolasi käyttää iPana Äitiys -palvelua, niin sinne tallennetaan myös kaikki äidin ja syntyvän lapsen tiedot raskauden alusta synnytyksen jälkeisiin neuvolakäynteihin. Tiedot pysyvät turvallisesti tallessa sähköisellä äitiyskortilla ja ovat hyödynnettävissä myös raskauden jälkeen. 


Äitien palautetta

Anna, odottaa toista lasta

anna

Anna Laitila oli valmis kokeilemaan sähköistä iPana äityskorttia paperisen neuvolakortin sijaan, kun siihen tarjoutui mahdollisuus. Toista lastaan odottava Anna oli käyttänyt paperista neuvolakorttia aiemman raskauden kanssa ja myöntää että aluksi hän hieman haikaili vanhan perään. Käytäntö on kuitenkin osoittanut että edut, joita sähköinen palvelu pystyy tuomaan ovat huomattavat verrattuna vanhaan käytäntöön. Korttia ei tarvitse kantaa mukana ja ajantasalla olevat tiedot ovat kaikkien saatavilla. Anna näkeekin tärkeimpinä etuina tiedonkulun jouhevuus neuvolan, seulontojen ja sairaalan välillä. Myös oman terveydenhoitajan tavoittaminen viestillä kun itselle sopii, on ehdottoman tarpeellinen. Opettajan ammatissa on mahdotonta lähteä kesken tuntia soittamaan tiettynä puolen tunnin puhelinaikana neuvolaan. Omaa päiväkirjaa ja keskustelufoorumia Anna ei ole vielä ehdinyt hyödyntämään mutta nekin tulevat ajankohtaiseksi raskauden edetessä.


Suvi, kolmen lapsen äiti

SunnuSähköistä äitiyskorttia on kaivattu pitkään, ihme kun ei se ole tullut aikaisemmin. Myös monet tuttavani ovat ottaneet sen iloiten vastaan. Itse kaipasin sitä jo odottaessani vuonna 2006 syntynyttä esikoistani, jolloin pahvisen kortin vuoksi samoja tietoja piti kirjoittaa moneen eri paikkaan. Sähköinen iPana kortti säilyttää kaiken informaation, jota voi tarvittaessa muuttaa ja korjata. Uskon, että monet äidit ottavat käyttöön myös kortin päiväkirja‐ominaisuuden.